Explore Tur Lideri Ödülleri, 2008

Kategori: Medya ve Ödüller | Haziran 05, 2017
Explore Tur Lideri Ödülleri, 2008 için yorumlar kapalı

2008 EXPLORE TUR LİDERİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

1981 yılında kurulduğundan beri dünyanın önde gelen tur operatörlerinden biri olan ve halen yedi ayrı turizm dalında dünyanın dört bir köşesinde faaliyetlerine devamedenExplore, tur lideri ödüllerinin sahiplerini açıkladı. Uzun ve zorlu bir değerlendirmenin ardından hem genel bir birinci hem de her kategori için ayrı bir kazanan tur lideri seçildi. Geçtiğimiz günlerde yapılan “Hangi Tatil” araştırmasına göre Explore’un tur liderleri sektörün en gözde rehberleri olarak değerlendiriliyor ve şirketin kaliteli tur lideri eğitimi alanındaki en saygın mesleki program ünvanını taşıyor. Dolayısıyla, dünyada 130 ülkede, 500’ün üstünde tur programını 300’den fazla tur lideriyle yürüten Explore için böyle bir seçim yapmak deyim yerindeyse en iyinin de iyisini belirlemek anlamına geliyor.

2008 yılının kazananları; yılın tur lideri ödülüne Chris Siviter, yılın yerel bilgi ödülüne Türkiye’deki uzmanlığı dolayısıyla Tolga Kanık, organizyon becerileri ödülüne Pascale Suter, iletişim ödülüne Maxwell Wood ve yerel kültüre saygı ödülüne Diego Torres layık görüldü. Kazananlara takdir belgelerinin yanısıra yarısı yerel bir projeye bağışlanmak üzere para ödülü verildi.

Explore tur lideri ödülleri jürisini Explore operasyon müdiresi Yvonne Ramsey, Explore tur lideri servisleri müdiresi Kate Russell, Horizon dergisi yayın işleri müdürü Fabio Perselli ve serbest gazeteciler Amar Grover ile Diana Preston oluşturdu.

Kazanan: Yerel Bilgi – Tolga Kanık, TÜRKİYE

Tüm anket ve değerlendirmelerin buluştuğu ortak nokta Tolga’nın eşsiz bir yerel bilgiye sahip olduğu ve kendisine yöneltilen hiç bir sorunun cevapsız kalmadığıydı. Halkla ilişkiler bölümümüze ulaşan övgü dolu bir çok mektup da bunu destekler nitelikteydi ki bu da Tolga’nın en güçlü özelliği olarak öne çıkıyor.

“Explore ile çalışmaya başladığım 2005 yılından bu yana Türkiye’nin hazinelerinin gitgide daha çok farkına varmaya başladım: uçsuz bucaksız dağlar, zirvelerde buzullar, çarşaklı yamaçlar, taşlara değen yürüyüş sopalarının çıkardığı ses, Ağrı dağında Nuh’un gemisi, Torosların sarp sırtlarında dolaşan dağ keçileri, pedallar, vitesler ve cant telleri, Kapadokya’nın eşsiz sanat eseri freskleri, İstanbul’un hipodromunda Romalıların araba yarışları, turkuaz renkli Van gölü’nün üstünden batan güneş, yeşil Kaçkarlarda bardaktan boşanırcasına yağan yağmur…

Uzun sözün kısası güzel ülkemle gurur duyuyorum ve kendimi Türkiye’yi en güzel şekilde tanıtmaya adadım.”

Comments are closed.